Visie
We kunnen de natuur niet verbeteren, wel benaderen.
Glazuur is een van de hardste materialen die in de natuur voorkomt en tandbeen een van de sterkste. Samen vormen ze een tand of kies. Tanden en kiezen hebben van nature
een ideale vorm en structuur voor hun functie. Dat de vorm zo ideaal is blijkt wel omdat deze in miljoenen jaren van evolutie nauwelijks veranderd is.
Als een tand of kies beschadigd is, proberen we zoveel mogelijk van de oorspronkelijke tand of kies te behouden. We repareren alleen dat wat beschadigd is en proberen de oorspronkelijke vorm zo goed mogelijk te herstellen. Met composiet, het witte vulmateriaal, kunnen we restaureren zonder veel gezond tandweefsel te verwijderen. Als vullingen groter zijn, en het niet meer goed mogelijk is een kies naar zijn oorspronkelijke vorm te herstellen, dan geven we de voorkeur aan porseleinen vullingen. Deze vullingen (inlays of onlays) zijn vrijwel onzichtbaar. Een kies die op die manier gerestaureerd is lijkt vrijwel gaaf. Deze manier van werken wordt biomimetische tandheelkunde genoemd.